O NAS

Studio plus predstavljava mlada arhitekta, Matic Čerin in Jona Rak Koceli, ki pod skupnim imenom začenjava svojo kreativno pot. Studio se imenuje »plus« saj želiva v svoje delo vključevati različne prakse ter pristope snovanja in oblikovanja prostora.Pri svojem delu se ne želiva omejevati le na arhitekturno ustvarjanje, temveč na celoten spekter kreativnega ustvarjanja – od grafičnega, marketinškega do industrijskega ter navsezadnje projektnega dela. Znak + predstavlja tudi medsebojno sodelovanje znotraj prakse, s čimer želiva poudariti združevanje znanj, idej ter ljudi v stroki in zunaj nje.

 

Oba sva magistrirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in ter že med  študiem nabirala izkušnje v različnih arhitekturnih birojih po Evropi. Z delom v Berlinu, Munchnu, Pamploni in Amsterdamu, sva pridobila vrsto novih znanj in poznanstev, katera so nama pomagala razumeti kompleksnost stroke.

 

Danes sodelujeva z biroji in drugimi kreativnimi podjetji na področju arhitekturnega projektiranja, grafičnega oblikovanja in oblikovanja strategij. Soočava se z zasnovami večjih projektov, kot so prenove hotelov in zasnove stanovanjskih sosesk, z manjšimi zasnovami interierjev – tako komercialnih kot privatnih, z 3D modeliranjem in izdelovanjem vizualizacij ter nenazadnje z oblikovanjem grafičnih elementov.

 

V procesu snovanja ideje ali produkta namenjava posebno pozornost naročnikom. Verjameva, da sta posluh in komunikacija ključna elementa vsakega kreativnega procesa. Pri projektiranju uporabljava najsodobnejši BIM pristop, s čimer lahko že v fazi načrtovanja naročnikom učinkovito predstaviva vse dimenzije projekta.

 

S svojim delom skušava poklic arhitekta snovalca približati ljudem, jim pokazati, da je dobro načrtovan in premišljen prostor ključen element kvalitete življenja. Meniva, da kvaliteten prostor ni privilegij temveč pravica vsakega posameznika.